Verhaal achter de soep
Een lange tijd was ik zoekende: hoe kan ik op een laagdrempelige en positieve manier een steentje bijdragen aan een beter milieu, gecombineerd met gezondheidsbevordering? Welk middel kan ik inzetten om mensen aan het denken te zetten en wellicht te inspireren, dat we zelf ook (deels) invloed hebben op onze eigen gezondheid én die van de natuur…
Meer dan 25 jaar probeer ik daar waar mogelijk biologisch te eten. Hoe minder bestrijdings,- en conserveringsmiddelen je binnen krijgt, hoe beter voor je lijf. Tegelijkertijd is zo puur mogelijk gewassen verbouwen ook beter voor het milieu; het bevordert de biodiversiteit, de lucht,- en bodemkwaliteit. In de buurt van Made zijn meerdere bedrijven actief die biologisch voedsel produceren. Ik kan blij worden van verse groenten en biologische voeding, vooral als ik weet waar ze vandaan komen (lokaal!) en wie ze met passie geteeld heeft. Stichting Goeie Kost! die ik samen met Eva, Ineke en Cees heb opgericht eind 2015, is daar het mooi voorbeeld van!
Koken, en met name soepen maken, heb ik altijd leuk gevonden. Het liefst voor meerdere mensen. Eten verbindt, is een sociale aangelegenheid. Het nuttige wordt met het aangename verenigd. Soep bij uitstek is ook nog verwarmend.
Enne … wie lust er nou geen soep?
Alle puzzelstukjes vielen in elkaar: de maaltijdsoepen van SoepLokaal zijn nu het middel om bewustwording ’te zaaien’. Voor zowel één persoonshuishoudens en gezinnen als voor groepen, bedrijven en organisaties.